Geplaatst door Luc De Wolf    op 28 augustus, 2023   

XL Rit A en B op 3 september 23

Beste doordrijvers,

Zondag 3 september staat de XL-rit gepland voor A en B samen. Keer- en rustpunt is de citadel te Namen, prachtig uitzicht, waar we een spaghetti (18€) zullen verorberen om met vernieuwde krachten de terugrit aan te vatten. Heen en terug samen +/-150km met +/- 1300hm. Het is een golvend parcours, zonder steile hellingen, voor iedereen haalbare kaart. Aangezien de keuken pas start om 12u, gaan we niet te snel rijden : we mikken op een gemiddelde van 25km/u Wij starten iets na 8u, gewone uur van samenkomst. We zijn terug om 16u. Voorlopig geeft de meteo warm en droog.

Tot zondag
Weest gegroet, LucDWGeplaatst door Paul Mispelters    op 27 maart, 2023   

Fietsen met (hoffelijke) gebaren

Het nieuwe fietsseizoen is pas gestart en voor wie meestal / vaak / altijd in groep rijdt, bevat de ongeschreven ”gebarencode” van de fietstoerist geen geheimen meer. De seizoensbrochure van WTC De Doordrijvers Wezemaal vzw hamert met de rubriek “Tips voor aanbevolen rijstijlen” niet zonder reden al enkele jaren na elkaar op de specifieke risico’s van het fietsen in groep. Vooral voor nieuwe leden met weinig fietservaring wijst de tekst op enkele nuttige “do’s and don’ts”.

Niet toevallig pakt de wielerredactie van Sporza ook in deze periode uit met een kleine bijbel voor de talrijke wielertoeristengroepen, op een moment dat die overal te lande, al dan niet met volgwagen in hun zog, op de openbare weg verschijnen. Met “De 10 belangrijkste gebaren tijdens het fietsen in groep” illustreert de redactie de meest voorkomende “fietsgebaren” en hun betekenis in een duidelijk en visueel alleszeggend overzicht. Altijd met de belangrijke doelstelling om valpartijen, aanrijdingen en lekke banden te voorkomen en, beter nog, helemaal te vermijden. Een aanrader voor alle fietsers, geroutineerden én starters, en eenvoudig te raadplegen via deze link.Geplaatst door Stefaan Persyn    op 19 maart, 2023   

Volg De Doordrijvers ook op Instagram en Facebook.

Scan bovenstaande QR codes om op onze pagina's te komen.Geplaatst door Stefaan Persyn    op 17 maart, 2022   

Voor het seizoen 2022 mogen we 5 nieuwe leden verwelkomen bij de doordrijvers, met name Burt Vertongen, Jan Sinee, Jasper Mineur, Philippe Wijnants die reeds hebben meegefietst einde seizoen 2021 en Matthieu Verstraeten nieuw aangesloten in 2022.

Van harte welkom bij de doordrijvers en heel veel fietsplezier in 2022.Geplaatst door Stefaan Persyn    op 8 maart, 2022   

Beste doordrijvers,

De lente staat voor de deur en we kunnen ons dankzij de versoepeling van de corona regels nog eens tegoed doen aan een seizoensstart met ontbijt

Iedereen welkom op 13 maart vanaf 08:15 in de QV om zich te wapenen met koolhydraten voor de eerste kilometers van het seizoen. Om 09:00 proberen we nog eens een groepsfoto te nemen vooraleer we vol ongeduld op onze fiets springenGeplaatst door Luc De Wolf    op 8 juni, 2021   

Beste doordrijvers,

De XL-ritten staan voor de deur.

Voor de C groep is er op 20 juni een XL-rit voorzien richting natuurreservaat Bosland (Hechtel-Eksel), waar men als het ware 'Door de bomen ' kan fietsen. Deze rit telt 120km en zal over vlakke wegen verlopen. Rond het keerpunt zal er een stop gehouden worden om iets lichts te verorberen en een drankje te nuttigen. Omstreeks 14u25 worden we terug in Wezemaal verwacht. Alvast dank aan parcoursbouwer André Haesendonck.

Voor de A en B groep is er een XL-rit voorzien op 27 juni richting Overrepen (Tongeren). Deze rit zal gereden worden aan het tempo van de B-groep. Deze rit telt 160km en is licht heuvelachtig ( heenrit 84km en terugrit 76km).
De stop is voorzien aan de brouwerij van onze sponsor 'Broeder Jacob', een korte rondleiding en degustatie in het cafeetje van de brouwerij is voorzien. In het cafeetje zullen broodjes en enkele drankjes voorzien worden door een traiteur (tegen een kleine bijdrage per deelnemer). Alvast dank aan Johan Claes voor de mogelijkheid van deze interessante stop.
We verwachten terug te zijn in Wezemaal rond 15u30.

Indien je interesse hebt voor deze ritten kan je dit kenbaar maken de komende zondagse inschrijving.

Voor diegenen die liever de gewone zondagse afstanden rijden is dit natuurlijk ook mogelijk.
De 'gewone groep' kan dan op het voorziene keerpunt afsplitsen van de XL-groep om zo aan de beoogde km's te komen.

Weest gegroet,
Het bestuurGeplaatst door Luc De Wolf    op 30 april, 2021   

Beste doordrijvers,

De huidige maatregelen voorzien in toelating vanaf 8 mei tot buitensporten in clubverband met maximum 25 deelnemers. Zonder tegenbericht van hogerhand zal de club vanaf 9 mei de ritten opstarten. We pikken gewoon in met de voor die dag voorziene rit, met start om 8u00. We verdelen ons in groepen van 15 tot 25 leden. Voor de C-groep zullen we ter plaatse een regeling treffen : apart of aansluitend. We trachten de afstandsregels te respecteren door de rijen te schikken langs de autobandensporen (van het eigen rijvak). Veel fietsplezier en hou het veilig,

Het bestuurGeplaatst door Sven Vertommen    op 29 maart, 2021   

Beste doordrijvers,

Zolang er geen toelating is om met groepen van minimum 15 personen samen te fietsen, zullen er geen officiële clubritten worden gehouden. De ontbijtrit zal dus later in het seizoen worden gepland. De kalender zal ten vroegste starten eerste zondag van mei (het staat iedereen vrij om voorlopig onderling af te spreken, wetende dat er heden alleen toelating is te fietsen in groepen van maximum 4 personen),

Het bestuurGeplaatst door Luc De Wolf    op 24 oktober, 2020   

Beste doordrijvers,

Gezien het dreigende risico van coronabesmetting, heeft het bestuur beslist de laatste rit van zondag 25/10, te annuleren.
We wensen iedereen het behoud van een goede gezondheid en hopen volgend jaar van een spetterend seizoen te kunnen genieten.
Hou het gezond en veilig voor uzelf en uw medemens,

Het bestuurGeplaatst door Luc De Wolf    op 25 september, 2020   

Beste doordrijvers,

Wegens corona hebben we dit jaar menige rit gemist. Het bestuur heeft daarom beslist om het seizoen met 2 zondagen te verlengen.

Op 18okt rijden we de rit die gepland was op de 2e seizoensweek en op 25okt rijden we de rit die gepland stond op de 3e seizoensweek, allebei met vertrek om 9u00.

Daarnaast acht het bestuur het niet opportuun om het eindesezoensfeest te laten doorgaan. Dit valt dus helaas weg op de geplande datum 11okt, terwijl uiteraard de rit van die datum wel normalerwijs zal plaatsvinden. We zullen dit feestgemis echter in de toekomst op een gepaste manier compenseren.Geplaatst door Luc De Wolf    op 31 augustus, 2020   

Beste clubleden,

Nu de 2e coronagolf onder controle lijkt te zijn, gaan we terug de draad van de clubritten opnemen vanaf de eerstvolgende zondag, zijnde 6 september.

We doen dit wel terug onder dezelfde voorwaarden zoals bij de vorige herneming :
- we trachten zoveel mogelijk de 1,5m afstand te garanderen, zowel op de fiets als bij een stop of na de rit
- we dragen minstens één zakdoek mee zodat wildsnuiten kan voorkomen
- spuwen is eveneens uit den boze en hoesten en niezen doen we in de vouw van de eigen ellenboog
- iedere groep heeft één wegkapitein die de voorziene armband draagt
- best ook voorzien in een mondmasker
We houden het dus gezond en veilig.Geplaatst door Luc De Wolf    op 10 augustus, 2020   

Voor het seizoen 2020 mogen we 4 nieuwe youngsters verwelkomen als lid van de doordrijvers, met name Wannes Persyn, Sverre Sophie, Arne David en Wout Verbieren.

Van harte welkom bij de doordrijvers en heel veel fietsplezier in 2020.Geplaatst door Administrator    op 31 juli, 2020   

Beste clubleden,

Corona is terug in opmars.
Het clubbestuur wenst dan ook geen risico's te nemen en kondigen niet zonder spijt een -hopelijk- tijdelijke stop af wat de clubritten betreft.

Van zodra de clubritten kunnen hernemen, zullen we hierover berichten.
Hou het veilig voor jezelf en je medemensGeplaatst door Luc De Wolf    op 20 juni, 2020   

Voor het seizoen 2020 mogen we terug 2 nieuwe leden verwelkomen bj de doordrijvers, met name Céline Verschuere en Jan De Kunst.

Van harte welkom bij de doordrijvers en heel veel fietsplezier in 2020.Geplaatst door Administrator    op 4 juni, 2020   

Beste clubleden,

"gaudeamus igitur"
Het is zover : zondag 7 juni 2020 zal de club terug uitrijden !
Omdat corona toch nog steeds aanwezig is, zal dit onder volgende voorwaarden moeten gebeuren :

Om veiligheidsredenen moeten we enkele nieuwe regels invoeren om mogelijke Covid-19-besmettingen onder de Doordrijvers te vermijden.

Mogen wij je daarom vragen onderstaande vragenlijst te lezen en indien je op 1 vraag ervan ja moet antwoorden, de zelfdiscipline kunt opbrengen van thuis te blijven.

1. heb ik momenteel koorts of neiging tot hoest- of niesbui
2. ben ik de voorbije 2 weken in contact geweest met iemand met deze klachten of met bewezen Covid-19-infectie
3. ben ik de voorbije 2 weken ziek geweest
4. heb ik Covid-19 doorgemaakt

Voorts moet iedere fietser minstens 1 zakdoek bij zich hebben omdat wildsnuiten geenszins kan worden getolereerd, evenmin als spuwen ed. Het is een uitgelezen moment voor de wildsnuiters onder ons om voorgoed komaf te maken met dit onhygiënisch gedoe.
De zijdelingse afstand is principieel ook 1,5m. We verkiezen een rit over brede wegen zodat de rijen zich kunnen vormen over de bandensporen van de personenwagens.
Het vormen van kleine groepen van 4 staat iedereen vrij. Deze kunnen mekaar volgen op afstand van bv 10m zodat auto's makkelijk kunnen invoegen waar nodig.
Groepen van meer dan 4 kiezen onderling een wegkapitein die de verplichte armband dient te dragen. Na de rit worden deze armbanden in de brievenbus van de club gedeponeerd.

Gelieve de juiste kledij aan te trekken : broek met QV en Smits logo, zwarte zomertrui met CRELAN Gijsemans of zwarte trui tussenseizoen.

Aanwezigheid wordt alleen genoteerd bij de start om 8.00u..Geplaatst door Luc De Wolf    op 26 apri, 2020   

Voor het seizoen 2020 mogen we terug 2 nieuwe leden verwelkomen bj de doordrijvers, met name Jorn Schoonejans en Toon Jacobs.

Van harte welkom bij de doordrijvers en heel veel fietsplezier in 2020.Geplaatst door Luc De Wolf    op 13 maart, 2020   

Beste clubleden,

Het seizoen start in mineur: ook recreatieve sportactiviteiten in groep worden voorlopig verboden tot nader orderGeplaatst door Luc De Wolf    op 6 maart, 2020   

Beste clubleden, het is weer zover !

Zondag start het officiële clubseizoen 2020 met de traditionele ontbijtrit, ik zou zeggen : komen eten, weer of geen weer. Deuren van QV openen om 8u15, we dragen de juiste clubkledij vanaf deze eerste rit : zwarte vest, en broek met QV- en juwelier Smitslogo.

Ter herinnering : lidgeldbetalingen na 1 maart bekomen geen korting van 10€, dwz 80€ voor leden geboren na 1950 en 70€ voor leden geboren in 1950 of vroeger. tot zondag.Geplaatst door Luc De Wolf    op 2 maart, 2020   

Voor het seizoen 2020 mogen we 3 nieuwe leden verwelkomen bj de doordrijvers, met name Ingrid Felix, Milan De Neef en Juliaan Dom.

Van harte welkom bij de doordrijvers en heel veel fietsplezier in 2020.