2020

Voorwoord

Op naar de vijftig?

Het is al een poos geleden, de viering van het 45-jarig bestaan van onze vereniging. Het werd een mooi feest met een goede tafel en, het moet gezegd, een excellente wijn. En zo zijn we op weg naar het getal 50. Alleen niet vergeten op tijd die eretitel van "koninklijke'"" aan te vragen.

Verleden weekend hielden we onze jaarlijkse verplichte ledenvergadering, tijd om in groep weer wat bij te praten over het dode seizoen, al heb ik niet de indruk dat het een echte dode periode is geweest. Er werd naar hartenlust verder gefietst, wel wat kortere afstanden, maar de moyennes logen er niet om. Of dat echt verstandig is, laat ik in het midden, maar als het weer en de temperaturen aanlokkelijk blijven, dan…

De verkiezing van een nieuw bestuur was, zoals het ook stilaan een traditie is geworden, in feite geen verrassing omdat de 5 overgebleven leden een meer dan bevredigende score haalden, hetgeen bewijst dat de leden die zich de moeite hadden getroost (misschien toch wat meer moeite doen om de stembrief in te leveren) om hun stem uit te brengen, vinden dat de vereniging goed wordt bestuurd. En we zijn blij dat Paul en Nico hebben aanvaard om de volgende 2 jaar een handje toe te steken. Ongetwijfeld een flinke versterking. Maar ik herhaal het nog een keer zoals in mijn vroegere voorwoorden, dat de perfectie niet van deze wereld is, dus ook niet in onze vereniging, maar we doen ons best.

In de brochure vinden jullie een overzicht van de 32 geplande ritten, opgesteld door sportief coördinator Sven, die ervoor zorgde dat het een goed uitgebalanceerd programma zal worden.

We staan weer voor een nieuw fietsseizoen dat start op 8 maart met het traditionele ontbijt dat, moesten de weergoden ons niet gunstig gezind zijn, in ieder geval doorgaat, ook als je die bewuste zondagmorgen niet in staat zou zijn om te fietsen. En zoals ieder jaar staan Sylvia en Tony die ochtend wel erg vroeg op om de QV open te houden voor ons ontbijt, waarvoor we ze erg dankbaar zijn.

We hebben de voorbije 2 jaar beroep kunnen doen op de deskundigheid van Luc, onze secretaris, om onze administratie in goede banen te leiden : een taak die toch niet te onderschatten is en waar we heel blij mee zijn. Bedankt Luc.

Wim heeft met grote nauwkeurigheid onze outfits beheerd, bijbesteld en verdeeld en ingestaan voor de praktische organisatie van onze speciale activiteiten. Zo profiteerden we van zijn Proximuservaring, waarvoor onze welgemeende dank.

Over onze boekhouding moeten we ons geen zorgen maken. Ze is in veilige handen bij onze schatbewaarder Luc, die alles minutieus bijhoudt, tot 2 cijfertjes na de komma. Ik denk niet dat er wielertoeristenclubs zijn die een betere schatbewaarder hebben. Hartelijk dank Luc.

En verder hebben we steeds kunnen rekenen op onze onmisbare dames, die ons helpen waar er moet bijgesprongen worden zoals tijdens het ontbijt en het etentje waarmee we ons seizoen weer traditioneel zullen afsluiten.

Maak er een fijn fietsseizoen van, tijdens de ritten en ook erna. Wees voorzichtig, denk eraan dat we zwakke weggebruikers zijn en dat er tussen de automobilisten mensen zijn die niet van ons houden.

De voorzitter.

Het Bestuur

Guido Peumans

Voorzitter

Paul Mispelters

Ondervoorzitter

Luc De Wolf

Secretaris

Luc Van Nerum

Penningmeester

Sven Vertommen

Sportief coördinator

Wim Mertens

Logistiek Deskundige

Nico Lodewijks

Logistiek Deskundige