2024

Voorwoord

Beste leden,

We zijn ons 50ste fietsjaar gestart! In 1974 hebben een aantal liefhebbers van de fiets onze mooie club gesticht. Een wielertoeristenclub, WTC in het jargon, met de toepasselijke naam, Doordrijvers, met een hoofdletter te schrijven en dat in Wezemaal ! Sterk of straf, enkelen van onze leden maken mee deze kaap van 50 jaar. 50 jaar lidmaatschap, dat is niet niks. Een dank en proficiat aan hen. Onze club is in al die jaren gegroeid tot een club van om en bij de 100 fietsende leden. De liefde voor de fiets, het genot van het fietsen en camaraderie (Sorry Guido 😉) zorgden hiervoor. Op naar de volgende 50 jaar.

Onze gouden jubileum gaan we op passende wijze vieren, een jaar met een gouden randje. Een tipje werd hiervan reeds op de Algemene Vergadering opgelicht … een ‘speciaal’ truitje, een collectors item was de reactie van enkele leden. Dat mag ook, het zijn niet veel clubs gegeven om 50 kaarsen uit te blazen. Op de Algemene Vergadering hebben we de nieuwe samenstelling van het bestuur medegedeeld. De opvolging van mijn voorganger Paul is geen gemakkelijke taak en er is een leemte binnen ons bestuur en club. Het blijft onwezenlijk maar Paul is en blijft in ieders gedachte en herinnering. Het rittenschema 2024 is gebaseerd op de jarenlange ervaring en traditie van vlakke ritten af te wisselen met heuvelritten. We starten met de ontbijtrit op zondag 17 maart in café QV. In de maand juni zijn er de XL-ritten voor de A-B groep alsook voor de C-groep ingepland. Eindigen doen we in oktober en dit jaar geen einde seizoendiner op zondag. Wel op zaterdag 19 oktober ! Blokkeer deze datum alvast in uw agenda. Nieuw is dat we dit jaar van start gaan met een D-groep. De vraag leefde onder enkele leden binnen de club en als bestuur zijn we hierop ingegaan. Een afstand van om en bij de 45 km, tegen een gemiddelde van 22 km/u en vertrek om 9 u, dat is het opzet.

Als we straks met zijn allen weer de weg opgaan, zijn veilig fietsen in groep en zich veilig voortbewegen in het verkeer, geen loze begrippen. We weten allemaal dat het jaar dramatisch gestart is voor wielertoeristen. Daarom een oproep tot hoffelijkheid en respect zowel onderling als naar de andere weggebruikers toe. In de infobrochure kan u de slides ‘Hoe het wel moet’ - gepresenteerd op de Algemene Vergadering - terugvinden. Steeds nuttig om ze nog eens te bekijken. Vergeet niet regelmatig onze website www.doordrijvers.be te raadplegen, ook dit jaar met het unieke ‘Doordrijver klassement’. Op sociale media (Facebook en Instagram) gaan we voor belevingsfoto’s van elke rit. Aarzel niet om (veilig) foto’s te maken en ons te bezorgen.

Velocratie, Crelan Kantoor Geert Gysemans, Brouwerij Broeder Jacob, Wild Wines en Café QV wil ik namens het bestuur en de leden danken voor hun vertrouwen en steun. Op naar een mooi en goed 50ste Doordrijvers fietsjaar !

Namens het bestuur,
Nico Lodewijks Voorzitter

PS : Eindigen wil ik met een quiz (en dit met een knipoog naar Paul)
1. Wie won in 1974 de Ronde van Vlaanderen ?
2. Wie was 2de in diezelfde Ronde ?
3. Wie won in 1974 de Giro ?
4. Wie won in 1974 de groene trui in de Tour ?
5. Wie werd in 1974 wereldkampioen wielrennen ?

Het Bestuur

Nico Lodewijks

Voorzitter

Celine Verschuere

Secretaris

Luc Van Nerum

Penningmeester

Luc De Wolf

Sportief coördinator

Wim Mertens

Logistiek Deskundige

Stefaan Persyn

IT Verantwoordelijke